Windows 11 görev çubuğu iyileştirmeleri için nefesinizi tutmayın
Bir sonraki büyük Windows 11 güncellemesi, önceki sürümlerden çok istenen bir görev çubuğu özelliğini atlayacak.
Windows 10’dan 11’e yükseltmeyi ertelemek için pek çok neden var, ancak Microsoft’un görev çubuğuna yaptığı düşürmeler , birçok kullanıcı için özel bir sorun gibi görünüyor. Görev çubuğunu ekranınızın yanına veya üstüne taşıyabilmeyi bekliyorsanız… beklemeye devam etmeniz gerekecek. Microsoft mühendisleri, uzun süredir devam eden bu Windows özelliğinin bir sonraki büyük Windows 11 derlemesinde geri olmayacağını onayladı.
Windows En Son , bu yılın büyük yıllık Windows 11 özellik güncellemesi olan 22H2 derlemesinde yapılacak değişiklikleri kapsayan şirketin Windows Insider web yayınına girdi . Windows güncellemesi, Başlat menüsüne uygulama klasörleri ve yeniden boyutlandırılabilir sabitlenmiş öğeler eklemenin yanı sıra, görev çubuğundaki öğeleri sürükleyip bırakma özelliğini yeniden ekleyecektir. Ancak görev çubuğunun yerini değiştirmek, Microsoft’un geliştirme ekibi için bu yazının yazıldığı sırada birinci öncelik değil. Bu yılın ikinci yarısında beklenen yapı 22H2 ile bu özelliğin 2022’de kullanıma sunulması pek olası görünmüyor.
İşletim sisteminizin birincil etkileşim noktasını yeniden tasarlamak büyük bir adımdır ve birçok Windows kullanıcısının atmaya hazır olmadığı bir adımdır. İşletim sisteminin piyasaya sürülmesinden altı ay sonra Windows 11, kullanıcı etkileşimini önemli ölçüde geliştirmedi. PCWorld’den Mark Hachman, “Yayınlandığında, Windows 11’in en önemli kusuru, hem daha az eğlenceli hem de daha az işlevsel hissettirmesiydi” diyor. “ Aylar sonra hala durum bu.
Ancak Windows 11 kullanıyorsanız ( örneğin yakın zamanda yeni bir dizüstü bilgisayar satın aldıysanız ) ve eski tanıdık özelliklerin bazılarını geri istiyorsanız, StartAllBack’i deneyin . Sadece 5 dolar ve yeni görünümlü işletim sisteminin Başlat menüsü ve görev çubuğundaki en büyük sorunların çoğunu düzeltiyor. Evet, görev çubuğunu ekranın yanına veya üstüne taşıyabilirsiniz.
Kaynak : PCWorld